tiistai 14. maaliskuuta 2023

Lehtituki junnaa ja kirjailijaliitto lupaa pienen palkkion

 Hej, nyt se mitä piti sanoa Helsingin kirjamessuilla 2022 on julkaistu Kaltiossa 1/2023. Esseen jatkona ovat messuttelujen Jälkisanat sekä Näköalan valokuvarunoja ja uusia kirjailijakuvia, jotka liittyvät Oulun kirjallisuuden talon näyttelyyn 3.3.-25.3.2023.

Esseiden yhtä hyvin kuin valokuvarunojen julkaisemiseen en ole löytänyt liikaa kanavia. Tuskin yhtä, joka edes vastaisi sähköpostiin, joten kiitos kuuluu tällä kertaa Kaltion päätoimittajalle Paavo J. Heinoselle.

Ahtaassa raossa rimpuilevat myös kulttuurilehdet. Heinosen pääkirjoituksen otsikko onkin ”Ajattelen koko ajan rahaa”. Kun kulttuurilehtituki junnaa vuoden 2006 tasolla ja tukieurot valuvat valtio-omisteisen Postin kirstuun, mitä tapahtuu kun seuraava kulttuuriministeri lyhentää valtion velkaa vaikka vain muutamilla tuhansilla euroilla.

Suomen Kirjailijaliittokin valmistautuu kiristyksiin. Liiton lehti Kirjailija 2/2023 keskittyy konflikteihin ja sotaan, joista kaivataan tekstiä. Jäsenkirjeen mukaan kirjoituksessa saa olla korkeintaan 2000 merkkiä ”ja siitä maksetaan pieni palkkio”.

Kun kirjailijoiden ammattiliittokin tarjoaa vain pientä palkkaa, siitä on hyvä ottaa esimerkkiä niin nyt kuin tulevina aikoina.

JK 

Kirjoittajayhdistysten Talvipäivillä esittelen näyttelyä Näköala Haminavuorelle Oulun kirjallisuuden talossa (Hallituskatu 9) perjantaina 24.3. klo 18.00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan mahdollisimman pian.