perjantai 22. huhtikuuta 2022

Onko Kuva ja sana lopullisesti lukemattomissa?

 

Nimimerkki SatuK lähetti kysymyksen postaukseen ”Setämies paisuttelee tunteitaan” (16.1.2022):

Jouni, onko ’kuva ja sana’ lopullisesti lukemattomissa? Onneksi bongasin tämän tuolta blogit sivustolta...

Kun tavaran lisääntyessä uuden blogin löytyminen on entistä hankalampaa, epäilemättä hautautuu tuo kysymys ja vastaukseni, jos niitä ei toisteta tässä, täällä ja jatkuvasti laajenevassa nettiavaruudessa.

Tervetuloa lukijaksi SatuK. Ehkä lukija on kuitenkin olemassa, vaikka päivittäminen tuntuu jäävän useimmiten ikään kuin metsään (ei vaan kaupunkimeluun) huuteluksi. Kuvan ja sanan julkisen lukuoikeuden lopetukseen viittasin postauksessa 21.2.2022. Paperille eli kokoelmaan Näköala Haminavuorelle (2022) siirrettynä runojen ja kuvien yhdistelmät muuttuivat niin paljon, että erehdyksiään, virheitään ja kaiken kaikkiaan kehnoja tuotoksia en halunnut tulevaisuuden riipaksi. Yksityisasetuksilla kuka tahansa on kuitenkin kutsuttavissa lukijaksi; ystävähän on sellainen, joka tietää ja tuntee sekä hyvät että ikävimmät puolesi, joten Kuvan ja sanan pöljyydet tuskin tuovat uutisia kuvaani taikka mielikuvaani.”

3 kommenttia:

  1. Otavakin maksoi palkaa euron (1) tänään. Kuva ja sanaa löytyy blogista New Yorkin Lentävä suomalainen: https://jouni-tossavainen.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos vastauksesta Jouni, itse en ole fb:ssä, instassa tai twitterissä, koska ne vievät aivan liikaa aikaa ja jotenkin sellainen pelkkä peukutuskulttuuri ei oikein inpiroi minua henkilökohtaisesti, mutta blogistanissa käyn silloin tällöin makustelemassa ja lukustelemassa (toisinaan kommentoimassakin) - ja "kuva ja sana" oli yksi niistä blogeista, joita seurasin enemmän ja vähemmän säännöllisesti, pidin siitä... luin myös vanhoja tekstejä enkä pitänyt niitä pöljinä vaikkakin ymmärrän, että kirjoittajat suhtautuvat omiin teksteihinsä kaikkein kriittisimmin.

    Helpostihan sitä nettiavaruus ihmisen imaisee unohduksen kuiluunsa ja loppujen lopuksi siitä tulee hauta niin kovin monelle.

    VastaaPoista
  3. Kirjan ja ruusun päivänä bittiruusu Sadulle. Viimeisen kokoelman Se mikä jäi sanomatta (2016) takakannessa lupasin lopettaa runojen julkaisemisen paperilla. Kuusi vuotta meni, kun joutui senkin päätöksen perumaan. Perusteluja laadin Näköalan selitysosastoon Johtolankoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan mahdollisimman pian.