maanantai 24. tammikuuta 2022

Heikki A. Reenpään avoin avioliitto

Kirjastosta lainattu Matti Klingen päiväkirja vuosilta 2020–2021 selattu muutamassa tunnissa. Koko muu sarja luetuttanut tarkemmin, tämä 22. tai 23. osa ohuin (160) ja toistaa entistä. Onko tässä varoittava esimerkki, mihin myös tämä julkinen päivittäminen saattaa johdattaa?

Kuohareissa (2018) rakentaessani kesästäni 1979 mahdollisimman tarkkaa kuvaa huomasin, miten vähän ja väärin muistaa, joten aloin pistellä vähän tarkempia merkkejä muistikirjaan ja sitten konepäiväkirjaan runoja ja hävitettyjä viestejä lähinnä blogipäivityksiä ja viisivuotisen tilityksiä varten. Joskus ehkä kaikki nämä päiväkirjamaiset digimuistot on koottava ja tulostettava.

Eero Tarastillakin on ollut, tai on blogi, josta koonnut kirjan. Toisena uutisena Klingen kynästä harvinainen juoru, joka liittyy tämän viikkoisen KulttuuriCoctailin avoinavioliitto-teemaan. Osattiin sitä ennenkin, keskiviikon tv-puolituntisessa juostiin ahkerammin tulevaisuuden naisoletettujen toiveita kohti.

Äskettäin esitettiin tv-uusintana omalla tavallaan hyvä pitkä ohjelma Heikki A. Reenpäästä, mutta siinä oli aika lailla fuskua!... Heikki A. osasi kuitenkin vähän venättä ja eli viimeisinä vuosinaan "salaisessa" avoliitossa Töölössä venäläistyylisen Kaarina Kaurinkosken kanssa, jonka kuolinilmoituksen ensimmäinen allekirjoittaja hän oli. vaikka siis oma vaimo Lotte oli edelleen elossa… (Terätön veitsi ilman kahvaa, Siltala 2021, 48)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan mahdollisimman pian.