sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Setämies paisuttelee tunteitaan

Ei ole setämiehilläkään helppoa. Tviittasin aamuviideltä: "Lokkina somelokkien joukossa nokin toisten päivityksiä." Ei responssia. Fbookin ja Instan päivitykset lopetin jo 4. tammikuuta, En kuitenkaan samasta syystä kuin palasin tviittailijaksi; piti keskittyä töihin eli seuraavaan kirjaan täyspäisesti, kun viisivuotinen loppui eikä tälle vuodelle ole rahoitusta.

"Twitterissä setämies oppi lopulta lukemaan muitakin kuin itseään ja vaappui nuorten perässä paisuttelemassa tunteitaan itserakkautensa kokoisiksi. Jos haluaa seurata boomerin rakastumista omaan herkkyyteensä yhä uudestaan ja uudestaan, Jari Tervo on kirjoittanut usean vuoden ajan sairaskertomuksia Hesariin." (Jyrki Lehtola: "M-M-Mun S-S-S-S-Sukupolvi" Image 1/2022, 64.) 

Kirjailija Tervo jatkaa minä-minä-päiväkirjaansa sunnuntain Hesarissa niin, että siitä viittailu muuttuisi vinoiluksi. Tänään hän puffaa teevesarjaansa suomettumisesta, toissa pyhän vaimoaan ja poikaansa. Kommenteissa kehutaan, kuinka kirjailija osaakin avautua. Pyritäänkö, ei vaan pyrinkö, siis siihen jatkossa?

Blogeina Kirjailijan päiväkirjoja löytyy avoimempina ja suljetumpina, joten aloitan tänään Kirjoittajan päiväkirjan. Kiitos nimestä kuuluu Googlelle. Se ei käännä Dostojevskin Dnevnik pisateljaa kirjailijan päiväkirjaksi, kuten esimerkiksi Tiina Kartanon Dosjoveksi-suomennoksessa Kulta-aika taskussa (niin & näin 2015), vaan kirjoittajan päiväkirjaksi.

 

2 kommenttia:

  1. Jouni, onko "kuva ja sana" lopullisesti lukemattomissa? Onneksi bongasin tämän tuolta blogit sivustolta...

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lukijaksi SatuK. Ehkä lukija on kuitenkin olemassa, vaikka päivittäminen tuntuu jäävän useimmiten ikään kuin metsään (ei vaan kaupunkimeluun) huuteluksi. Kuvan ja sanan julkisen lukuoikeuden lopetukseen viittasin postauksessa 21.2.2022. Paperille eli kokoelmaan Näköala Haminavuorelle (2022) siirrettynä runojen ja kuvien yhdistelmät muuttuivat niin paljon, että erehdyksiään, virheitään ja kaiken kaikkiaan kehnoja tuotoksia en halunnu tulevaisuuden riipaksi. Yksityisasetuksilla kuka tahansa on kuitenkin kutsuttavissa lukijaksi; ystävähän on sellainen, joka tietää ja tuntee sekä hyvät että ikävimmät puolesi, joten Kuvan ja sanan pöljyydet tuskin tuovat uutisia kuvaani taikka mielikuvaani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan mahdollisimman pian.